Kinderfysiotherapie

Fysiotherapie voor kinderen van alle leeftijden

Bent u op zoek naar een adres voor kinderfysiotherapie in Arnhem? Bij Druckpunt zijn uw kinderen in goede handen.

Elk kind heeft zijn eigen ontwikkeling. Bij iedere leeftijd horen bepaalde motorische vaardigheden. Deze bestaan uit onder andere de grove en fijne motoriek. Het doel van kinderfysiotherapie zal dan ook zijn om het kind beter te laten functioneren/bewegen in zijn fysieke en sociale omgeving.

De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd op het gebied van bewegend functioneren van kinderen in de leeftijd van 0  tot 18 jaar.
Als er iets aan de hand is met de motoriek om wat voor reden dan ook, of een aangeboren afwijking, dan kunnen we kijken of we daar iets aan kunnen doen. Kinderen krijgen spelenderwijs therapie.

Bij aanmelding volgt er een kinderfysiotherapeutisch onderzoek, een verslag van de bevindingen en vervolgens een behandelplan. Soms kan het zijn dat een advies geven al voldoende is. Bij kinderen tot ongeveer 2 jaar vindt de behandeling bij voorkeur aan huis plaats. Ook als ouders/verzorgers niet in de gelegenheid zijn om naar de praktijk te komen kan de behandeling ook aan huis plaatsvinden.

Kinderfysiotherapie valt standaard in het basispakket en kent geen eigen risico. Kinderen zijn altijd verzekerd.

Hier vindt u meer informatie.

Related Articles

"Herstel komt van beide kanten"